Een paar jaar geleden geleden alweer kwam een klant langs met een stapeltje fat quarters waar zij iets bij zocht. Ik had zelden zulke mooie stoffen gezien. Verfijnde tekeningen, schitterende kleuren en toch heel modern. Zo kwam ik in aanraking met de stoffen van Anna Maria Horner, waarvan ik er inmiddels meer en meer zelf van in de winkel heb. Van Anna Maria en van ontwerpers met wie zij samenwerkt, in Anna Maria’s Conservatory voor Frees Spirit Fabrics.

In het weekend van 17 en 18 augustus 2019 was Anna Maria Horner te gast voor enkele trunkshows en workshops bij Margreet Otto in Woerden. Op een zondagochtend heb ik de trunkshow bijgewoond. Net als bij de kennismaking met haar stoffen was ik onder de indruk van deze innemende, humoristische en creatieve vrouw. Met de nodige humor vertelt ze over alles wat op haar pad kwam en hoe ze dat aanpakte, soms behoorlijk tegendraads. Anna Maria is iemand die niet wakker ligt van een los draadje of een scheef naadje. Haar quilts zijn er vooral in twee formaten: large en extra-large. Hoe bont ze ook zijn, toch zit er veel systeem en structuur in haar werk.

Deze Amerikaanse uit Tennessee komt uit een artistiek gezin, waar schilderen en handwerken dagelijkse kost waren. Al vroeg maakte zij van stofrestantjes kleding voor haar barbiepoppen. Na een kunstopleiding is ze kledingcollecties en spullen voor in huis gaan ontwerpen, later zijn daar quiltstoffen en quiltontwerpen bij gekomen. Daarnaast is zij getrouwd en moeder van liefst 7 kinderen. De befaamde spreuk van Pippi Langkous is helemaal op haar van toepassing: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Op mijn Facebook pagina staat een foto-album. 

Horner1
anna maria horner