Tentoonstelling miniatuurquilts 10 tot en met 12 maart 2016 in Hilversum

De jaarlijkse tentoonstelling van miniatuurquilts, georganiseerd door het Quiltersgilde vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 maart in de Regenboogkerk in Hilversum. Het thema is architectuur en de Regenboogkerk is een voorbeeld van hedendaagse architectuur, een ontwerp van Ben van Berkel, de architect van de Erasmusbrug in Rotterdam. Naast de tentoonstelling is er gelegenheid om aan diverse workshops deel te nemen; er zijn twee winkeltjes aanwezig: Quiltkompas uit Hilversum en Laura’s Quiltatelier uit Amersfoort. Er is een koffiehoekje waar u al dan niet met een meegenomen handwerkje kunt zitten. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe bereikt u de Regenboogkerk?

Het adres van de Regenboogkerk is Nassaustraat 22 in Hilversum (Hoofdingang zit aan de Koninginneweg).

 Openbaar vervoer

Vanaf station Hilversum is het iets meer dan 10 minuten lopen naar de expositie. Op het station zijn de bekende blauw-gele OV fietsen te huur (abonnementhouders).

Verlaat het station via de stationshal aan de voorzijde.

Steek over naar de winkelstraat aan de overzijde (Leeuwenstraat) en loop deze uit tot u aan de Groest bent (een brede laan, met veel horeca en winkels), waar u linksaf slaat.

Loop helemaal door tot aan de rotonde, waar u links de Sint Vituskerk en recht voor u Schouwburg Gooiland ziet. Steek de rotonde over de Emmastraat in en meteen daarna bij banketbakker Burgt rechtsaf de Luitgardeweg in. Via deze straat bereikt u de Koningsstraat, waar u de moderne Regenboogkerk direct achter het oude Mielewinkeltje ziet liggen.

Met de auto

In het centrum van Hilversum is vrijwel overal eenrichtingsverkeer en betaald parkeren. Op het terrein van de kerk is geen parkeermogelijkheid voor bezoekers.

U kunt het beste parkeren in Parkeergarage Gooiland, Koningshof 1. De ingang vanaf de Koningsstraat (dus niet de ingang Langestraat nemen) ligt op enkele minuten lopen van de tentoonstellingsruimte.

Tip: bij 20 euro boodschappen bij de er boven gelegen AH Langestraat ontvangt u een uur gratis parkeren bij de servicebalie.

 

 

Wat is er te doen in Hilversum?

Winkelen

Het winkelgebied van Hilversum in het centrum strekt zich uit van het Stationsplein tot de Kerkbrink via de Kerkstraat en omgeving. Hier zijn alle grote ketenzaken te vinden, maar bijvoorbeeld ook de bijzondere kookwinkel van Oldenhof. Het eerste overdekte winkelcentrum van Nederland, Hilvertshof, wordt momenteel vernieuwd maar is wel toegankelijk. Een apart winkelaanbod van zelfstandige zaken vindt u aan de Gijsbrecht van Amstelstraat (“De Gijsbrecht”). Deze uitgestrekte winkelstraat ligt net buiten het centrum, maar let op, ook hier geldt betaald parkeren!

In Hilversum is geen fysieke quiltwinkel. De webwinkel Quiltkompas gevestigd in Hilversum is op afspraak te bezoeken. Tijdens de miniatuurquilt tentoonstelling is Quiltkompas uitsluitend aanwezig in de Regenboogkerk. Naast moderne en traditionele quiltstoffen en garens worden Paapje handzeefdrukstoffen (oude stalen en coupons) aangeboden.

 

Musea

Vlak bij Oldenhof, op de Kerkbrink, staat Museum Hilversum waar momenteel een  expositie loopt over persfotografie (World Press Photo, Zilveren Camera)

Hilversum is mediastad en het Instituut voor Beeld en Geluid in het Mediapark is een bijzondere attractie. Voor de “Experience’ heeft u zeker wat meer tijd nodig, maar u kunt ook het gebouw in lopen en zo een indruk krijgen. Parkeren in parkeergarage nabij het gebouw.

 

Architectuur

Er is veel bijzondere architectuur te vinden in Hilversum. De bekende architect Dudok heeft als stedenbouwkundige voor de gemeente complete wijken, woningen en voorzieningen als schoolgebouwen ontworpen met een kenmerkende en toonaangevende stijl. Ook het prachtige stadhuis is van zijn hand. Daar is ook het Dudokcentrum te bezoeken. Hilversum viert dit jaar dat Dudok 100 jaar geleden als stedenbouwkundige door de gemeente is aangesteld.

Vermeldenswaard is verder het in 1928 gerealiseerde door de architect Duiker ontworpen sanatorium Zonnestraal. Het gebouw is recent gerenoveerd en trekt, net als het stadhuis van Dudok, in architectuur geïnteresseerde bezoekers uit de hele wereld. http://www.zonnestraal.org

Hilversum kent verschillende buurten met 19e eeuwse villabouw en daarnaast wijken met de tuindorparchitectuur van Dudok uit de jaren 30.  

 

Natuur

Het Gooi is een dichtbevolkt maar ook groen gebied. De dorpen zijn omgrensd door bossen, heide en plassengebied. Een bezoek waard zijn de ’s-Gravelandse buitenplaatsen ‘om de hoek van Hilversum’ die door natuurmonumenten worden beheerd.  https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/s-gravelandse-buitenplaatsen

 

Eten en drinken

In het centrum zijn overal volop gelegenheden voor koffie, thee of lunch: aan de Groest, het Wagenmakersplein, grenzend aan de Kerkstraat, de Kerkbrink. Wilt u uitgebreid lunchen of dineren, dan zijn bijvoorbeeld Paisan en De Jonge Haan, beide aan de ’s-Gravelandseweg, leuke locaties.