De eigen handzeefdrukateliers zijn er al vele jaren niet meer en de stoffen zijn ook niet meer in winkels te koop. Maar het merk Paapje bestaat nog. Huidige eigenaar is Carolien Huizinga, die na haar studie Modevormgeving aan Artez Arnhem, en meerdere jaren werkervaring als ontwerper en productie manager bij modebedrijven de sprong waagde om het bedrijfsarchief van Paapje over te nemen. Ze werkt met de zeefdrukramen met historische motieven en de ambachtelijke techniek van Paapje. Daarnaast is zij tegenwoordig docent Textiel bij het Amsterdam Fashion Institute aan de Hogeschool van Amsterdam.

Bijzonder is dat Carolien nog voor zijn overlijden in 2013 contact heeft gehad met Klaas van Biezen. Hij heeft ruim veertig jaar voor Paapje in Voorschoten gewerkt en is verantwoordelijk voor tal van succesvolle ontwerpen, waaronder het bekende vogelmotief. Klaas Van Biezen heeft haar veel over de techniek en totstandkoming van de Paapjes verteld.

Paapje is op bestelling leverbaar

Nog steeds is het mogelijk Paapje stoffen op bestelling te laten vervaardigen met originele Paapje motieven. Het wordt door een handzeefdrukatelier in Nederland uitgevoerd. De gebruikte materialen zijn net als vroeger van zeer hoge kwaliteit. Voor Carolien is het een uitdaging om als de opdrachtgever dat wil samen te zoeken naar een eigentijdse vertaling van de oude vormen, bijvoorbeeld door kleuren van nu toe te passen.

U kunt hiervoor contact opnemen met Carolien Huizinga via de website:  www.paapje.nl.

carolien huizinga Klaas van Biezen paapje 

 

 

Carolien Huizinga met Klaas van Biezen, in zijn tijd als hoofdontwerper bij Paapje verantwoordelijk voor veel van de succesvolste ontwerpen.