Geboortequilt: een bijzonder geschenk maak je zo!

Een quilt voor de baby is een prachtig geschenk bij een geboorte: uniek en met liefde gemaakt. En 'op de groei' bovendien: eerst in de wieg, later als box- of speelkleedje te gebruiken.

Door de kleine afmetingen van een babyquilt is de hoeveelheid werk te overzien en de materiaalkosten niet al te hoog. Voor een dekentje in een maat van bijvoorbeeld 100 bij 80 centimeter is een paar meter stof al voldoende. Voor de vulling is er keus in natuurlijke materialen als wol, katoen en bamboe. Of makkelijk te wassen synthetisch materiaal.

Er is veel keus in stijlen. Voor een baby- of peuterquilt kun je voor romantisch of modern kiezen. Klassiek roze of blauw, natureltinten of moderne frisse kleuren. Het beste is aan te sluiten bij de smaak van de ouders. Dan zal de quilt goed in de kinderkamer passen en extra welkom zijn.

Bij Quiltkompas zijn twee heel mooie series kinderstoffen verkrijgbaar: The Sweet Life van Blend stoffen en Bluebird Park van Moda. Een selectie gekozen uit een van beide collecties en een eenvoudig patroon levert al een mooi resultaat, ‘de stof doet het werk’.

The Sweet Life van Blend stoffen is heel geschikt voor een babyquilt in een romantische of nostalgische stijl. De collectie is opgezet in blauw- en rozetinten rond een paneelstofje met spelende meisjes. De stoffen zijn ook zonder de paneelstof goed te combineren.

Tip voor een geboortequilt met The Sweet Life stoffen: plaats blokken en randen tussen en rondom losse onderdelen van het paneelstofje. Nog makkelijker is het paneeltje in zijn geheel als middenstuk te gebruiken en daar een of meer randen omheen te zetten. Op de lijntjes tussen de plaatjes doorstikken en klaar is dit prachtige quiltje. 

Een heel leuke uitstraling heeft de serie kinderstoffen Bluebird Park van Moda stoffen. Vogels, haasjes, egeltjes, bloemen, wolken, alles in kleuren als grasgroen, hemelsblauw, koraaloranje, frisgeel, naar wens te combineren met lichtgrijs.

 

Tip voor een quilt met Bluebird Park stoffen: kies naar smaak een stuk of zes stofjes bij elkaar en maak een echte ‘blokkendeken’ van vierkantjes van ca. 10 x 10 cm of een iets grotere maat. Hiermee komen de kleuren en motiefjes goed tot hun recht. In deze serie kan voor een steviger kleurenpalet of meer naturel met accent op de grijze tinten worden gekozen.

Ik denk graag met u mee over leuke combinaties en kan helpen bij het bepalen van de stofhoeveelheid. Neem gewoon even contact met mij op.