WELKOM: Quiltkompas houdt Open Dag

Zaterdag 1 september  is er Open Dag bij Quiltkompas. U bent van 10 tot 16 uur van harte welkom om op de Couperusweg 13 in Hilversum een kijkje achter de schermen te nemen bij mijn webwinkel. Praktische informatie over bereikbaarheid vindt u onderaan dit bericht. Let op: betaald parkeren.

Koffie, thee en iets lekkers staan uiteraard voor u klaar. U kunt alles op uw gemak komen bekijken. Stoffen op de rol zijn op de bovenetage, een trap op. Beneden zijn bakjes met fat quarters en halve meters. Ook basisbenodigdheden zoals garens, rolmessen en reservemessen, naalden, vullingen en vliesofix zijn hier te vinden. 

Er is een koopjeshoek met voordelige stoffen van de rol en ‘scrappies’ (kleine stukjes stof). Natuurlijk zijn er quilts en quiltkadootjes. Er lopen ervaren quilters rond aan wie u vragen kunt voorleggen.

Gastwinkel is Kashmir Heritage, met een collectie prachtig Indiaas handwerk, zoals shawls, handgesneden houten blockprintstempels en andere producten. Gedurende de dag worden er demonstraties gegeven van blockprinten op Grungestoffen. U kunt informeren naar de mogelijkheden zelf aan de slag te gaan in workshops.

Pinnen? Ja, graag! Als u iets wilt kopen dan is een pinbetaling welkom. Cash mag ook. 

Praktische informatie over de bereikbaarheid van Quiltkompas tijdens de Open Dag

Adres:           Couperusweg 13, 1217 TA Hilversum

Telefoon       035-622 34 48 / mobiel 06 516 87 359

Email             info@quiltkompas.nl

Webwinkel   www.quiltkompas.nl

Te voet of met de fiets komen zijn de beste opties! 

Openbaar vervoer: Station Hilversum, daar vandaan met OV-fiets of stadsbus 1 richting Kerkelanden. Vanaf de halte Paulus van Loolaan is het 3 minuten lopen. Te voet vanaf het station is ca. 20 minuten.

Met de auto: LET OP: voor de Couperusweg en omgeving geldt BETAALD PARKEREN. Er wordt streng gecontroleerd en de boetes zijn hoog! Parkeerautomaten staan verderop in de straat, ter hoogte van de eerste zijstraten. 

Toegankelijkheid: De woning is toegankelijk via een tuinpad. Hier en daar zijn kleine verhogingen of drempeltjes. De stoffen op de rol zijn te vinden op de etage, dus alleen via een trap te bereiken. Voor het overige is alles beneden in de woning te vinden, zoals bakjes met fat quarters en halve meters. Ook Kashmir Heritage is beneden. In de tuin zijn verschillende zitjes om even te genieten van een kopje thee of koffie.

Omgeving Couperusweg: De Couperusweg ligt aan de Oude Haven, een in de 19e eeuw afgegraven talud om een verbinding te maken naar de waterwegen richting Amsterdam. Met schepen werd zand uit het Gooi daarheen vervoerd en terug kwam het afval uit de grote stad. De Oude Haven is tegenwoordig een stadspark, waar u een leuke wandeling langs het water kunt maken; het water ligt tot 14 meter dieper dan de Couperusweg. U kunt het pad er langs bereiken als u vanaf het huis linksaf loopt. Aan het eind van de weg is een lange trap naar beneden, gemarkeerd door een ‘Dudok-lantaarn’. Linksaf loopt u naar de kop van de Oude Haven, waar de oude zand- en zoutbunker van Dudok te vinden is. Daar bovenop is nu restaurant Parc gevestigd, met een mooi terras met uitzicht over de Oude Haven, een aanrader om iets te drinken of voor een lekkere lunch. Gaat u vanaf de trap rechtsaf, dan kunt u een pad langs het water volgen, dat aan het eind weer aan de Couperusweg uitkomt. U kunt daar weer terug lopen naar Quiltkompas op nummer 13.

Hilversum: Op enkele minuten loop- of fietsafstand is het Corversbos, een mooi wandelgebied. Ook de 's-Gravelandse buitenplaatsen zijn een bezoek zeker waard. Het winkelcentrum van Hilversum ligt op 10 tot 15 minuten lopen. Daar vindt u ook Museum Hilversum, dat zich toelegt op fotografie en media. Heel bekend is het Centrum voor Beeld en Geluid in het Mediapark, waar u een complete 'MediaExperience' kunt ondergaan. Een leuke winkelstraat in Hilversum zuid is de Gijsbrecht van Amstelstraat.